Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies helpt je verder met praktische tips

We stellen drie interessante presentaties aan je voor.

Velofollies laat je niet alleen alle nieuwste snufjes op technisch gebied zien. De grote fietsbeurs in Kortrijk (20 tot en met 22 januari) helpt je ook verder met allerlei interessante workshops en presentaties. Grinta! belicht drie van de activiteiten die ertoe doen.

  • Vrijdag 20 januari (15.00 – 15.45 uur – meeting center): Jens Van Beylen

Hoe kan ik mij optimaal voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen?

Welke trainingen kan ik doen tijdens de koude wintermaanden? Wat moet ik doen indien ik maar weinig tijd heb om te trainen? Hoe moet ik trainen als voorbereiding op de klimstage met mijn wielerclub? Wat moet ik doen in de week voor mijn belangrijkste doel? Fiets je al enkele jaren maar maak je geen progressie meer? Heb je het moeilijk om je wielergroep te volgen, terwijl de anderen nog vlotjes zitten te praten?

Deze presentatie geeft een antwoord op al je vragen over fietstrainingen. Er wordt ingegaan op de verschillende trainingsprincipes en trainingsvormen zoals bv. klimtrainingen. Na deze presentatie keer je huiswaarts met een hoop praktische tips die je meteen kan toepassen op jouw volgende training.

  •  Zaterdag 21 januari (15.00 – 15.45 uur – meeting center): Nicolas Paraskevopoulos

De juiste sportvoeding voor meer trainingsrendement. Wat eet ik best voor, tijdens en na een training? 

Een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding is van cruciaal belang belang om goed te presteren en gezond te leven. Met de keuze voor de juiste sportvoeding kan je de effecten van je training optimaliseren. Maar wat is een gezonde sportvoeding? Moet ik tijdens elke training (hetzelfde) eten en drinken? Wat is een goede recuperatiemaaltijd?

Deze presentatie gaat dieper in op bovenstaande vragen. Je krijgt praktische voedingstips, evenals wat je specifiek moet eten en drinken voor, tijdens en na een training.

  • Zondag 22 januari (11.00 – 11.45 uur – meeting center): Joris Verreydt

Het belang van een goede fietspositie. Veelvoorkomende klachten op de fiets en de oplossing. 

Vaak worden er vele euro’s besteed aan de ‘perfecte fiets’, maar wordt er niet gedacht aan de juiste positie van deze fiets. Veel renners denken nog steeds dat het normaal is om lichte ongemakken te hebben tijdens het fietsen. Dit klopt niet en vaak zijn klachten juist een indicatie dat er iets mis is met de afstelling van de fiets. Daarom dat het zowel voor recreanten als profatleten belangrijk is om met de juiste fietsafstelling te rijden, dit om klachten te voorkomen en de prestatie te verbeteren.

Tijdens deze presentatie kom je meer te weten over het belang van de juiste fietspositie. Er wordt ingegaan op de meest voorkomende klachten tijdens het fietsen en de mogelijke oplossingen ervan.