Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies: fietsen en véél meer

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Kortrijkse Xpo weer helemaal in het teken van de fiets en alles wat met fietsen te maken heeft. Met elke vierkante beschikbare centimeter beursvloer benut, een massa boeiende praatgasten, onnoemelijk veel activiteiten en een echt wielersfeertje belooft de negende editie van Velofollies een topevenement te worden. Mis alvast je start van het nieuwe fietsseizoen niet en kom naar Velofollies!

Plan je in 2018 de aankoop van een nieuwe racefiets, mountainbike of E-bike, ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende fietsvakantie of moeten in het voorjaar die versleten koersschoenen eindelijk eens vervangen worden? Met meer dan driehonderd exposanten en een veelvoud aan merken is Velofollies the place to be voor elke wielerliefhebber. De volledige exposantenlijst vind je hier.

Tijd voor een praatje
Niet alleen voor de bezoekers is Velofollies het startschot van het nieuwe fietsseizoen, ook de toppers van vroeger en nu willen het grootste fietsevenement van de Lage Landen niet missen. En dus verwachten we Greg Van Avermaet, Sven Nys, Fränk Schleck, Oliver Naesen en Puck Moonen voor interviews in de praatarena en diverse signeersessies. Gary Fischer vertelt over de begindagen van het mountainbiken terwijl Jan Janssen terugblikt op zijn memorabele overwinning in de Ronde van Frankrijk. Het overzicht van de interviews in de praatarena vind je hier.

Testparcours met e-bikes
Elektrische fietsen zijn hotter dan hot, vandaar dat Velofollies opnieuw een testparcours voor E-bikes voorziet. Deze keer zowaar ondergronds, een site die je bereikt via de Rambla ter hoogte van hal 5. Een hele reeks fietsfabrikanten bieden er E-bikes tot 25 km/u aan voor een testrit en staan je met raad en daad bij in de zoektocht naar de E-bike die bij jou past. De lijst van E-bike exposanten vind je hier.

Op de mountainbike
Wie op zaterdag voor zijn bezoek aan Velofollies even de beentjes wil strekken kan deelnemen aan de Velofollies Mountainbike Tocht. Starten gebeurt aan Sportcentrum De Lange Munte aan de Bad Godesberglaan 22 in Kortrijk en er is keuze uit ritten van 30, 40 en 50 kilometer. Wie aan de mountainbiketocht deelneemt kan daarna Velofollies aan halve prijs bezoeken. Alle informatie over de mountainbiketocht vind je hier.

Informatief
Doorheen het weekend organiseren Energy Lab, Etixx en Bakala Academy verschillende boeiende presentaties en workshops waar elke sportieve fietser iets aan heeft. Volgende items komen aan bod: het belang van een goede fietspositie, de ideale voorbereiding op het Vlaamse voorjaar, de meerwaarde van vermogensmeting, sportvoeding in functie van prestaties, wat is mijn juiste framemaat, hoe word ik een betere klimmer en hoe recupereer je het best? Een overzicht van alle presentaties vind je hier.

Neem oude fietskleding mee
Vorig jaar organiseerde Vélo Afrique een eerste inzamelactie van gebruikte fietskleding- en accessoires tijdens Velofollies, een actie die zo veel spullen opleverde dat Vélo Afrique in samenwerking met Velofollies, Grinta! en Wereld Missie Hulp besloot om de inzamelactie te herhalen. Dus mest voor je naar Kortrijk vertrekt nog even je fietskleerkast uit en breng de stukken die je niet meer aantrekt mee naar de beurs. Bij de twee ingangen van Velofollies staan in totaal vier kledingcontainers en wie daar zijn spullen in deponeert ontvangt een voucher voor een leuke goodie bag op de stand van Vélo Afrique. Doen! Alle info over de actie vind je hier.

Koning van de Muur
Schrijf je in voor onze wedstrijd Koning van de Muur die we op de slotdag van Velofollies (21 januari) in samenwerking met Tacx organiseren. Rij tijdens deze virtuele klimtijdrit de Muur van Geraardsbergen zo snel mogelijk naar boven en maak kans op een Zannata racefiets, een Tacx indoor trainer of een Polar fietscomputer. Opgelet: licentiehouders kunnen aan deze wedstrijd niet deelnemen. Inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikels