Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veldrit Waregem wordt gegarandeerd in sneeuw verreden

Organisatie lost vrachtwagen met kunstmatige sneeuw op parcours.

Het weer kan soms wisselvallig zijn en blijkt vaak moeilijk te voorspellen. De organisatoren van de cyclocross in Waregem garanderen echter sneeuw. Volgende week woensdag (22 februari) ligt er een witte deken over een deel van het parcours, zo laat organisator Golazo van de Cyclocross Masters weten. Er komt een vrachtwagen met kunstmatige sneeuw.

“We leggen die sneeuw aan in een bocht, wat moet zorgen voor een spectaculaire hindernis”, zegt ex-veldrijder Erwin Vervecken in Het Nieuwsblad. “De sneeuw wordt gemaakt in een firma in Nederland en hier geleverd. Het wordt een toffe hindernis maar ook gemakkelijk, want we moeten ze niet opruimen. Na twee dagen is de sneeuw gesmolten.”

De sneeuwlaag is niet de enige vernieuwing waarover Vervecken heeft nagedacht. “We wilden een regendouche installeren. Maar daarbij speelde de datum van de cross ons parten. De kans op vriestemperaturen en gladheid is te groot. Hadden de Masters in oktober plaats gevonden, dan hadden we zeker zo’n regendouche geïnstalleerd”, zegt de ex-professional. (foto: archiefbeeld)

Gerelateerde artikels