Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

VanMoof fopt transporteurs in de hoop fietsschade tegen te gaan

Fabrikant zet afbeelding van flatscreens op de verpakking.

Hoe zorg je ervoor dat transporteurs voorzichtig omspringen met gloednieuwe fietsen? Bij VanMoof hebben ze een slim antwoord op die vraag bedacht. De fabrikant uit Amsterdam plaatst namelijk sinds enige tijd flatscreens op de doos waarin de fiets is verpakt. Het aantal beschadigde fietsen in de Verenigde Staten is sindsdien met ongeveer driekwart naar beneden gegaan. Een succesje, vindt VanMoof.

VanMoof had al langere tijd hinder van de onvoorzichtigheid van vervoersbedrijven. Vooral bij het transport over de oceaan kregen de fietsen het onderweg flink te verduren. Het gevolg was dat er heel wat fietsen met mankementen terug kwamen voor reparatie. Soms gingen ze de deur uit tegen een sterk gereduceerde prijs. Een financiële domper. Daar moest iets slims op verzonnen worden…

De creatievelingen van VanMoof zetten een LED-televisie op de omverpakking. Dat heeft nu al geleid tot een flinke vermindering van het aantal beschadigingen. VanMoof geeft aan dat ze de truc het liefste in stilte had voortgezet, maar dat ze na reuring op social media toch met een bevestigend bericht naar buiten is gekomen. Hopelijk gaan de vervoerders ook in de toekomst voorzicht met het fietspakket om, ook al ligt het trucje nu op straat… (foto: Twitter Jason Gay)

Gerelateerde artikels