Deel dit artikel:

Vandalen spannen visdraad op nekhoogte over fietspad

Een schandalige actie nabij het Britse Newcastle. Fietsers ontdekten daar op een druk fietspad net op tijd een visdraad dat daar waarschijnlijk bewust op nekhoogte was gespannen om mensen te verwonden. De twee fietsers, Denise Hewitt en haar man, wisten anderen tijdig te waarschuwen en voorkwamen zo erger.

Het visdraad was gespannen tussen twee palen aan beide kanten van het fietspad. “Op het fietspad was het druk als altijd”, zegt Denise Hewitt tegen Chronicle Live. “Iets trok m’n aandacht, terwijl ik in het wiel van m’n man zat en erop af reed. Ik riep hem te stoppen omdat er iets over het pad hing. Hij heeft toen meteen fietsers uit de tegemoetkomende richting gewaarschuwd.”

De twee hebben het draad verwijderd en andere fietsers geadviseerd om ook op andere punten op het fietspad voorzichtig te zijn. “Het kan niet anders of dit was een doelgerichte actie om iemand te verwonden”, zegt Denise Hewitt. “Ik wil niet weten wat er was gebeurd als je hier met een gang van 20 kilometer per uur tegenaan was gereden. Het was transparant draad. Gelukkig hebben we het toch gezien.”

Meerdere meldingen
Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurd. Af en toe krijgen we meldingen van fietsers die iets soortgelijks hebben meegemaakt. In juli nog was het raak in Nederland, om precies te zien in Tienhoven. Ook daar ging het om visdraad op nekhoogte. De politie ging in dat geval uit van een kwajongensstreek. Gelukkig raakte ook in Tienhoven niemand gewond, omdat fietsers het draad tijdig ontdekte.