Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Vleuten beleefde horrorcrash in Rio, maar zit alweer op de fiets

"Fysiek oké, mentaal een wrak."

Soepel ging het nog niet, maar wie had na de val, anderhalve week geleden, durven denken dat ze ooit op het koerszadel zou zitten? Annemiek van Vleuten reed inmiddels weer een eerste rondje op haar fiets. De Nederlandse renster beleefde een horrorcrash in de wegrace op de Olympische Spelen, op tien kilometer van de meet, in winnende positie.

Van Vleuten kwam afgelopen zaterdag weer aan in Nederland, nadat ze eerder die week was ontslagen uit het ziekenhuis in Rio de Janeiro. Ze liep bij de val een hersenschudding en drie gebroken rugwervels op. Maar dat vond Van Vleuten, die goud voor het grijpen had, niet het ergste. “Fysiek ben ik oké, maar mentaal ben ik een wrak”, zei ze nadat ze weer bij kennis was. “De Spelen zijn maar eens in de vier jaar. Ik was er nu zo dichtbij.”

De dame van het Australische Orica-AIS reed inmiddels weer een ronde in haar vertrouwde thuisomgeving, van Wageningen naar Ede en weer terug. Hard ging het nog niet als we de gemiddeldes bekijken, maar dat deert ook helemaal niet. Wie had na het zien van de gruwelijke beelden ooit nog durven denken dat Van Vleuten zo snel weer op de fiets zou zitten?