Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vader fietst 2.200 kilometer om hart van overleden dochter te horen kloppen

Een Amerikaan heeft meer dan 2.200 kilometer dwars door zijn land gefietst. Dit omdat hij de man wilde ontmoeten die heeft geprofiteerd van zijn dochters hartdonatie. Bill Corner wilde nog eenmaal het hart van zijn dochter Abbey horen kloppen.

Het 20-jarige meisje overleed in januari tijdens een vakantie in Mexico. Ze werd met ernstig hersenletsel aangetroffen in een hotelzwembad, in het bijzijn van haar broer. Ze overleed on het ziekenhuis, nadat doktoren haar organen veilig hadden gesteld voor donatie.

Vader Bill wilde naar het Borward Medical Center in Fort Lauderdale (Florida), de plaats waar de organen van zijn dochter werden bewaard vóór de transplantatie. Dit om Abbey te eren. Op weg naar die plek, per fiets (3.600 kilometer), maakte hij een emotionele tussenstop in Baton Rouge (Lousiana). Hij sloot Loumonth Jack Jr. (21) in de armen die na een hartaanval het hart van Bills dochter Abbey kreeg.

Met een stethoscoop kon hij het hart van zijn dochter horen kloppen. “Nu ik weet dat hij in leven is dankzij Abbey, weet ik ook dat Abbey in zijn lichaam nog steeds verder leeft. Het is haar hart dat hem in leven heeft gehouden”, zegt Bill Conner tegen CBS. “Ik ben heel blij voor hem en zijn familie. En tegelijkertijd ben ik blij, omdat het voelt alsof ik weer voor even ben herenigd met mijn dochter.

Na de ontmoeting is de fietsende vader verder gereden naar Florida. Met zijn fietstocht probeert hij geld in te zamelen voor een goed doel.

  • De ontmoeting is in een video op Facebook te zien.