Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vader (ex-prof) dient minderjarige zoon nandrolon toe

Teo Muis levenslang geschorst.

De Nederlandse ex-profwielrenner Teo Muis mag de rest van zijn leven op geen enkele wijze meer betrokken zijn bij wedstrijden of trainingen. De 50-jarige Muis diende nandrolon toe aan zijn zoon, die op dat moment minderjarig was. De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak heeft de man levenslang geschorst, zo weet het Nederlandse Wielerflits.

“Betrokkene heeft in november/december 2014, althans op enig moment voorafgaande aan een dopingcontrole die plaats vond op 2015 te België in zijn functie van begeleider/coach nandrolon toegediend aan zijn destijds minderjarige zoon, die ook lid is van de KNWU. Nandrolon komt voor op de Dopinglijst van de KNWU en is verboden binnen en buiten wedstrijdverband. Toediening van een dergelijke verboden stof aan een lid vormt een overtreding van artikel 10 van het Dopingreglement”, luidt de aanklacht.

Jesse werd eerder al geschorst. De familie Muis probeerde alles om de straf ongedaan te maken. Ze vocht de uitspraak aan en wilde de buitenwereld doen geloven alsof zoon Jesse een dopingcontrole had gemist. Afgelopen maand oordeelde de tuchtcommissie. De schorsing van Jesse werd ingekort van vier naar twee jaar, maar van een gemiste dopingcontrole was totaal geen sprake. Hij blijkt wel degelijk nandrolon te hebben gebruikt, alleen staat niet vast of hij daarvan op de hoogte was.

“De betrokkene (vader, red.) heeft in zijn verweerschrift erkend dat hij de aangetroffen verboden stoffen aan zijn destijds minderjarige zoon heeft toegediend onder het voorwendsel dat het vitamines betrof. Hij zegt zich te realiseren dat hij een fout heeft begaan en verklaart bereid te zijn de door de KNWU gevraagde straf van levenslange uitsluiting te aanvaarden”, is de uitspraak. Muis gaf Wielerflits geen commentaar. 

Gerelateerde artikels