Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Under construction: kasseistrook Mons-en-Pévèle

Middelbare scholieren leggen vijfsterrenstrook opnieuw aan.

De renners in Parijs-Roubaix krijgen dit jaar meer kasseien voor de kiezen dan vorig jaar. 2,2 kilometer extra om precies te zijn. Dat brengt het totale aantal kasseikilometers op 55. Dat het peloton niet zomaar over de beroemde steentjes gestuurd kan worden, blijkt wel uit foto’s van ‘Les Amis de Paris-Roubaix’. De kasseien van Mons-en-Pévèle worden er opnieuw aangelegd.

Het zijn leerlingen van de middelbare school van Lomme die de handen uit de mouwen steken op de beruchte vijfsterrenstrook. Mons-en-Pévèle bleek er niet goed genoeg bij te liggen om de renners te ontvangen, en dus moest de strook opgeknapt worden. Mons-en-Pévèle ligt in de finale en is drie kilometer lang.

Dit jaar zijn er ten opzichte van 2016 twee nieuwe stroken bij: Briastre en Solesmes (nummers 26 en 25). Ze zitten in het begin van de koers en waren voor het laatst deel in 1987 deel van Parijs-Roubaix.

“De eerste is drie kilometer lang. Deze is recent gerenoveerd, maar is een van de lastigste sectoren”, zegt Thierry Gouvenou (ASO). “De volgende is een stuk korter, maar gaat heuvelop. Het was niet onze bedoeling om de wedstrijd in deze fase van de wedstrijd zwaarder te maken, maar we wilden meer diversiteit tussen de verschillende kasseistroken.” (foto’s: Les Amis de Paris-Roubaix)

amis1.png