Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultrarenner Mike Hall overlijdt tijdens Indian Pacific Wheel Race

Brit wordt aangereden tijdens tocht.

Een bijzonder tragisch bericht uit het hart van de Indian Pacific Wheel Race: één van de meest vooraanstaande deelnemers, Mike Hall, is om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een motor in het Australische Canberra en overleed later. De organisatie heeft de dood bevestigd en heeft daarop besloten de race te annuleren.

De Indian Pacific Wheel Race naderde zijn einde. Hall was met Kristof Allegaert uit Kortrijk in een strijd verwikkeld om de eindzege. Na enkele duizenden kilometers fietsen bleken de twee op weg naar het Sydney Opera House sterk aan elkaar gewaagd.

Komende zondag wordt er in Sydney een eerbetoon aan Hall gebracht. Deelnemers aan de kust-naar-kustrace leggen een speciale rit af, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Meer details over de herinneringsrit zijn op dit moment nog niet bekend.

Hall had een grote reputatie in het endurance-circuit. De Brit won onder meer twee maal de TransAm Race en de Tour Divide. Hij heeft beide evenementen samen in de kortste tijd afgelegd en is daarmee recordhouder. In 2012 won hij de World Cycle Race. Daarvoor had hij 91 dagen en 18 uur nodig, een tijd die sneller is dan het Guinness World Record voor een fietsronde om de aarde.

Hall was tevens organisator van de Transcontinental Race. We spraken vanochtend met deelnemers aan die ultratocht tussen Vlaanderen en Griekenland. Volgens hen is het hoogst onzeker of die nu zal doorgaan. “We hebben met Mike een vriend en inspiratiebron verloren. Het zal nog even duren voordat zeker is of de race wel of niet doorgaat. Als ze doorgaat, dan moet het een soort eerbetoon worden.” (foto: Twitter)

Gerelateerde artikels