Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultrarenner komt om tijdens Trans Am

Een nieuwe tegenslag voor de community van ultrarenners. Tijdens de Trans Am (7.000 kilometer) is de Amerikaan Eric Fishbein overleden. Het gebeurde afgelopen weekend toen hij werd aangereden door een auto.

De ultrawereld zit in de hoek waar de klappen vallen. Overleed eerder dit jaar Mike Hall tijdens een ultra-event, nu is het de 61-jarige Amerikaan Eric Fishbein die het noodlot treft. Hij kwam om het leven tijdens de Trans Am, een race waarbij deelnemers de Verenigde Staten doorkruisen. Fishbein werd van achteren aangereden en was volgens de Amerikaanse autoriteiten op slag dood.

De 61-jarige Amerikaan, die in de Trans Am dagelijks zo’n 240 kilometer reed, was al over de helft van de Trans Am. Hij had even daarvoor de bergen van Colorado achter zich gelaten en reed over de vlakke wegen van Kansas toen hij werd geraakt. Dat gebeurde ten oosten van Leoti.

Organisator Nathan Jones reageerde via de Facebook-page van de Trans Am. Hij bevestigde de dood en liet weten zeer bedroefd te zijn en mee te leven met de familie en nabestaanden. De race is niet stilgelegd. Het is volgens Jones aan de deelnemers om te besluiten of ze al dan niet verder rijden. (NB: op de foto, gemaakt door Trans Am, is niet Eric Fishbein te zien)