Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultrarenner die grootste afstand in één jaar wil rijden loopt averij op

Het zit Steve Abraham niet bepaald mee. De ultrawielrenner die bezig is met een poging de langste afstand in een jaar te rijden, is na 9,5 maand van z’n sokken gereden door een automobilist. Inmiddels heeft hij z’n poging hervat, maar hij heeft wel een paar dagen stilgestaan en dus kostbare tijd verloren.

Abraham uit het Engelse Milton Keynes werd van achteren aangereden. Het ging, zo zegt hij op Facebook, niet hard, maar hij moest wel ter controle mee naar het ziekenhuis. Het duurde een lange tijd voordat de hulpdiensten ter plaatse waren. “Ik heb wel een uur aan de wegkant gezeten, en dat bij een temperatuur van rond het vriespunt. Niet bepaald bevorderlijk.”

De ultrarenner hield er enkele vervelende verwondingen aan over, onder andere aan zijn been. Toch heeft dat hem er niet van weerhouden om zijn recordpoging voort te zetten. Inmiddels fietst hij weer, al ging dat niet zonder horten en stoten. Zijn lichaam is nog beurs en de eerste rit na de hervatting was korter dan gepland vanwege gladheid (178 in plaats van 300 kilometer).

Door het ongeval heeft de Brit wel wat achterstand opgelopen. Sinds hij in maart begon heeft hij gemiddeld 333,8 kilometer per dag gereden. Dat is iets minder dan Kurt Searvogel die het huidige Guinness World Record voor de langste afstand (bij de mannen) in handen heeft. Hij reed gemiddeld 335,4 kilometer op een dag. Het overall record is in handen van een vrouw, Amanda Coker (139.325,7 kilometer in een jaar tijd).

Tweede ongeval
Het is niet de eerste keer dat Abraham pech heeft. In 2015, bij zijn eerste poging het jaarrecord in handen te krijgen, werd hij ook van achteren aangereden. Toen door een scooter. Het leverde hem destijds een gebroken enkel op.

Gerelateerde artikels