Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultrarace tussen Grand Départ-steden Brussel en Nice

Cyclo’s en grootse toertochten lijken er voorlopig niet in te zitten. Maar dat betekent niet dat we geen grensverleggende uitdagingen kunnen aangaan. Komende zomer is er de Panache Rally, een ultrarace die de twee Grand Départ-steden Brussel (2019) en Nice (2020) met elkaar verbindt.

Brussel was afgelopen jaar gastheer van de Grand Départ van de Tour de France. Nice zet het Tour-circus dit jaar in gang, zij het iets later dan aanvankelijk gepland. Ter ere van de Ronde van Frankrijk heeft de Brusselse wielerclub Kring de Panache Rally tussen beide steden opgezet. Deze begint op 16 augustus nabij het Koning Boudewijnstadion.

De Panache Rally gaat langs zeven checkpoints in België en Frankrijk. Deze zitten om precies te zijn in Brussel, Stavelot, Epernay, Tours, Vallée de l’Aubrac, la Turbie en Nice. Deelnemers kiezen zelf hun route, maar leggen in ieder geval een afstand af van zeventienhonderd kilometer. Uiterlijk 27 augustus (18.00 uur) moeten de deelnemers in de Zuid-Franse stad aankomen.

Geen steun van derden

Er is ruimte voor maximaal honderd deelnemers. Zij mogen solo of in teamverband deelnemen aan de Panache Rally. De regels van de welbekende Transcontinental Race zijn de standaard. Dat betekent onder meer dat ondersteuning door derden niet is toegestaan en dat deelnemers zelf zorg dragen voor alle benodigdheden. Het inschrijfgeld bedraagt 185 euro.

  • Ga voor meer informatie naar de website