Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uitdagend: in zeven dagen door Frankrijk

Op zoek naar ultieme uitdaging? Kijk dan eens op de website van Race Across France. Deze ultrarace door Frankrijk gaat door in augustus 2018. Op 1 november start de inschrijving.

De Race Across France is zo’n 2.600 kilometer lang en onderweg overwin je circa 43.000 hoogtemeters. Hoeveel precies kunnen we op dit moment nog niet zeggen, want het definitieve roadbook wordt pas in de lente onthuld. In ieder geval moet je de non-stop race binnen zeven dagen volbrengen om in de boeken opgenomen te worden.

Je kunt op meerdere manieren deelnemen. Als individu, maar ook in teams van twee, vier of acht personen. Bij alle categorieën mag je een team van begeleiders meenemen dat je volgt en onderweg steunt met voeding, rust en materiaal. Bij teams met meerdere renners rijdt er steeds één renner. Het wordt dan een soort estafette. Voor ‘pure’ ultraracers is er nog een categorie waarin je alles zelf doet.

Voor wie deze ultrarace net iets te veel van het goede is, zijn er nog twee alternatieven. Het zijn de Sprint (350 kilometer) en Challenge (1.100 kilometer).

Race Across France is bedacht door Arnaud Manzanini, een bekend gezicht in het ultrawereldje. Het doel van het evenement is om ultraraces in Frankrijk te promoten en om de Franse deelnemers aan Race Across America een goede training te bieden.