Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

UCI beloont Heusden-Zolder met UCI Bike City Label

De internationale wielerunie UCI heeft vijf steden en regio’s uitgeroepen tot UCI Bike City. Dit voor hun inspanningen om het fietsgebruik te stimuleren en grote wielerevenementen te organiseren. Tussen de vijf uitverkorenen zit één Belgische: Heusden-Zolder.

In Heusden-Zolder is verheugd gereageerd op het nieuws. De gemeente ziet zichzelf beloond worden voor de promotie en stimulering van fietsen en wielrennen in alle vormen. Op het circuit van Heusden-Zolder zijn de afgelopen jaren verschillende kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden veldrijden uitgevochten.

Daarnaast heeft Heusden-Zolder behoorlijk wat werk gemaakt van het fietsbeleid. Fietspaden zijn verbeterd, er zijn preventieve fietscontroles uitgevoerd, schoolomgevingen zijn (fiets)veiliger gemaakt, er hebben sessies plaatsgehad omtrent het gebruik van e-bikes en er zitten meer vrouwen op de fiets. “Voor Heusden-Zolder is deze beloning een stimulans om het fietsbeleid, topsport en dagelijks fietsen verder vorm te geven”, klinkt het enthousiast.

Naast Heusden-Zolder krijgen ook Fyn (Denemarken), Gelderland (Nederland), Woensdrecht (Nederland) en Yorkshire (Groot-Brittannië) erkenning met het UCI Bike City Label. De prijzen zijn uitgereikt op het wereldkampioenschap wegwielrennen in het Noorse Bergen. Niemand minder dan UCI-voorzitter Brian Cookson reikte de trofeeën uit.