Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Transplantoux Classic: mooie tochten én aandacht voor orgaandonatie

Mensen na een transplantatie steunen en aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Dát is het doel van de Transplantoux Classic. Op zondag 25 augustus staat dit Coppa Grinta!-evenement ingetekend op de kalender van toertochten. Er is tevens een programma voor wandelaars. Mensen van elk niveau kunnen deelnemen.

De Transplantoux Classic brengt op één dag mensen samen die orgaandonatie een warm hart toedragen. Deze sportieve happening is er voor iedereen, dus ook niet-getransplanteerden zijn van harte welkom om deel te nemen. Het maakt ook niet uit of je een recreatieve of zeer geoefende fietser bent. Ook kinderen en complete gezinnen komen aan hun trekken tijdens de Transplantoux Classic.

Deelnemers kunnen kiezen uit fietstochten van 25, 60, 95 en 155 kilometer langs een perfect bewegwijzerd parcours doorheen het prachtige Haspengouw. Uitgebreide bevoorrading en technische assistentie op het parcours worden voorzien. Voor de wandelaars zijn er drie afstanden. De animatie en het hapje en drankje na aankomst betekenen een mooie afsluiting van de Transplantoux Classic die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden.

Transplantoux Classic

  • Zondag 25 augustus
  • Sporthal Kiewit, Tulpinstraat 42, 3500 Hasselt
  • Start fietstochten 25, 60 en 95 kilometer: tussen 7.30 en 11.00 uur
  • Start fietstocht 155 kilometer: tussen 7.30 en 9.30 uur
  • Start wandelingen 4, 8 en 12 kilometer: tussen 7.30 en 11.00 uur

Coppa Grinta!

De Transplantoux Classic is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Het weekend van 24 en 25 augustus is sowieso een druk Coppa Grinta!-weekend met talrijke evenementen. Van 22 tot en met 25 is er West-Vlaanderens Mooiste en op 24 augustus is er de Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour. Kortom: er is keuze genoeg voor wie wil fietsen.

Gerelateerde artikels