Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Transcontinental Race in 2017 gaat van Muur naar Griekenland

De checkpoints zijn bekend, de inschrijving is geopend.

De Transcontinental Race keert ook in 2017 terug op het programma. In Milaan heeft de bedenker van het concept, Mike Hall, de checkpoints van de ultratijdrit bekendgemaakt. De Transcontinental Race begint in juli opnieuw op de Muur van Geraardsbergen en finisht voor de eerste keer in Griekenland. De inschrijving is gisteravond geopend.

De Transcontinental Race, dit jaar gewonnen door Kristof Allegaert, is een bijzonder concept. Deelnemers volgen geen parcours, maar rijden wel langs enkele controlepunten. De wegen daartussen kiezen zij zelf. In 2017 zijn Schloss Lichtenstein in Duitsland, Monte Grappa in Italië, het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije en Transfăgărășan in Roemenie de checkpoints. Het Griekse Meteora huist de finish. Het is de eerste keer dat de Transcontinental Race niet in Turkije eindigt.

De renners vertrekken vrijdagavond 28 juli (22.00 uur) in Vlaanderen en moeten uiterlijk 16 augustus in Griekenland aankomen om in de boeken opgenomen te worden. De inschrijving is gisteravond geopend. Nog tot en met zondag 13 november kunnen sportievelingen zich aanmelden.