Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tragedie met wielerclub in Saudi-Arabië: vier renners overlijden

Een tragedie in Saudi-Arabië: begin deze week is een bestuurder daar met 160 kilometer per uur ingereden op een groep wielrenners. Vier mensen overleden ter plaatse, zes raakten er gewond.

Zeventien renners van de Yarmouk Cycling Club waren bezig aan een training ten zuiden van de plaats Abu Arish in het zuidwesten van het land. Volgens getuigen reed de bestuurder van een pick-up truck roekeloos, met 160 kilometer per uur. Hij reed van voren op de groep in en probeerde vervolgens te vluchten. Daarbij botste hij op een ander voertuig.

De voorzitter van de wielerclub is verslagen. Hij laat via social media weten dat zijn club veel voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de veiligheid te vergroten. Zo reed er een volgwagen mee. Tegen deze tragedie was volgens hem echter weinig te beginnen. De bestuurder reed van voren op de groep in.

Volgens een woordvoerder van de politie is het zeer aannemelijk dat de hoge snelheid van de pick-up truck het tragische ongeluk heeft veroorzaakt. Volgens de zegsman had de club echter toestemming moeten hebben om in een groep te trainen. De clubvoorzitter zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest.

Tweede ongeval
De tragedie werd nog wat groter toen ook twee andere clubleden betrokken raakten bij een ander ongeluk en verwondingen opliepen. Zij waren op hun fiets onderweg naar het ziekenhuis om hun gewonde fietsmaten te bezoeken.

Gerelateerde artikels