Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Topman Ryanair die fietsers wil neerschieten, laat zich andermaal kritisch uit over ‘bloody cyclists’

Michael O'Leary beschuldigd. "Hij zet aan tot haat tegen fietsers."

Opnieuw heeft topman Michael O’Leary van vliegmaatschappij Rynair zich kritisch uitgelaten over fietsers en het beleid van Dublin om de stad fietsvriendelijker te maken. “We geven steeds verder toe aan die bloody cyclists. Dat is de grootste onzin die er bestaat”, zei hij op een ontbijt, bedoeld om fondsen te werven voor de leidende politieke partij in de Ierse coalitie. Met alle fietsvriendelijke maatregelen zou het stadscentrum ‘vernietigd’ worden.

De uitspraken van de topman van de Ierse prijsvechter zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de mensen die juist het fietsklimaat in Dublin proberen te bevorderen. “Hij is een schande. Hij vindt het klaarblijkelijk fijn om af te reageren op alles en iedereen. Waarom haat hij fietsers? Wat is zijn probleem?”, vraagt voorzitter Mike McKillen van het nationale fietsnetwerk zich af.

Hij vindt het ongepast dat de topman zich op een dergelijk evenement op deze wijze heeft geuit en wil nader bekijken of er juridische stappen mogelijk zijn. “Dit zou je eigenlijk moeten zien als een aanzet tot haat tegen fietsers. Mensen die fietsers haten en daar publiekelijk voor uitkomen geven anderen reden om fietsers ook lastig te vallen of hen bijvoorbeeld gevaarlijk te passeren”, klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat O’Leary in opspraak raakt. De miljardair liet eerder dit jaar op een evenement van de Amerikaanse ambassade weten wat hij het liefst met fietsers doet. “We moeten de fietsers er gewoon uitpikken en neerschieten.” O’Leary haalde daarmee zwaar uit naar de plannen van het stadsbestuur om van de Ierse hoofdstad nog meer een fietsstad te maken. “Ik vind het jammer dat ik zo zwaar moet uithalen, maar het stadsbestuur verdient gewoon een pak slaag.”

Gerelateerde artikels