Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tom Boonen wordt weer coureur

Nee, was is géén 1 aprilgrap gisteren, toen Grinta! meereed bij de ‘terugkeer van Tom Boonen in het peloton’. Niet dat we hem zien gaan mikken op een vijfde kassei in Roubaix, maar in de heilige weken van dit klassieke voorjaar is Boonen natuurlijk het gedroomde uithangbord voor tal van partijen in en rond het wielrennen.

Eén van die partijen is het horecapeloton van Martini Racing Ciclismo. Dat is een project om werknemers uit de horeca – lees: goede klanten van Martini – aan te sporen een gezonde levensstijl aan te houden. En wat kun je daarvoor beter doen dan een rondje te gaan fietsen? Met bijvoorbeeld Tom Boonen? Die op zijn beurt dan het nuttige met het aangename combineert? Ontspannen toeren op de koersfiets met een groepje horecaondernemers en ondertussen tips en adviezen uitdelen over het materiaal en over de manier om net zo scherp te blijven staan als Tom zelf.

Grinta! deed al eens verslag van het Martini project dat al een jaar lang onderweg is in een soort van testfase. In het zonovergoten Kallo, midden in het reusachtige havengebied van Antwerpen, zette Martini Racing Ciclismo gisteren de samenwerking met Tom Boonen nog eens in de verf middels een relaxte fietsrit langs de koeltorens van Doel en een korte persvoorstelling onder leiding van Sporza-commentator Ruben van Gucht.

Foto: Lekker toeren rond Kallo.

Het Italiaanse vermoutmerk was in een ver verleden al sponsor van de Giro d’Italia (1936) en andere koersen, en anno 2019 worden de pijlen opnieuw op de wielrennerij gericht. Omdat veel horecamensen (ook) in het weekend werken, worden de fietsritten meestal op maandag georganiseerd. In voorjaar en zomer op de weg en in het najaar wordt er gecrosst of op de piste gereden. In januari werd er bijvoorbeeld een heuse fietsstage in Calpe georganiseerd waaraan zo’n 30 fietsers deelnamen, vergezeld van Tom Boonen en Puck Moonen. Ook renners en ex-renners als Zdenek Stybar, Sven Nys, Iljo Keisse en Ludo Dierckxens gingen al op pad met de Martini-racers.

Foto: Tom Boonen genoot van een ontspannen dagje.

Het ging er losjes aan toe, in het biljartvlakke buitengebied langs de zeearmen van de Antwerpse haven. Met ruim 30 Martini-rijders en een handjevol journalisten trapten we op keuveltempo de kilometers bijeen, een kleine twee uur lang. Tom Boonen was zijn immer relaxte zelf, door het peloton heen laverend, dan weer een praatje makend met die, dan weer met die. Duidelijk op zijn gemak, en het voldoen aan verzoeken om selfies, foto’s, interviews, vragen, adviezen lijkt simpelweg een tweede natuur te zijn geworden voor de drievoudige Ronde van Vlaanderen- en viervoudige Parijs-Roubaix-winnaar. “Dit is ontspanning voor mij”, geeft Boonen desgevraagd te verstaan. “Het valt wel mee met ‘alle’ bezigheden die ik heb. Ik doe iets met Iconic Cars, ik ben zoals vorige week bekendgemaakt is, nauw betrokken bij de winkels van Fiets, ik ben bezig met autoracen, maar het meeste tijd gaat naar televisiewerk. Morgen werk ik de hele dag op de zaak, donderdag zit ik geloof ik in Extra Time Koers op tv, vrijdagmorgen heb ik een hospitality-rit, ’s middags ga ik naar het Deceuninck-hotel voor de Ronde van Vlaanderen, zaterdag doe ik een toerke mee met die mannen, en zondag is dan weer hospitality in de Ronde zelf. Tussendoor zijn er nog mijn twee dochters. Rustige week al met al.”

En daar wordt Tom alweer aan zijn mouw getrokken, door naar het volgende tv-interview over Martini Racing Ciclismo…

Gerelateerde artikels