Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tom Boonen rijdt zijn laatste koersen met schijfremmen

Specialized ontwikkelt Venge met schijfremmen voor renner Quick Step Floors.

Er werd eerder al meermaals getest getest met schijfremmen op racefietsen in het profpeloton. Met wisselend succes – herinnert u zich Ventoso na Parijs-Roubaix nog? Na enig tumult wordt het experiment in 2017 voortgezet. Tom Boonen is in de laatste weken van zijn bestaan als profrenner één van de proefkonijnen, zo maken we op uit een foto die hij op Instagram heeft geplaatst. 

Tom Boonen opteerde tot dusver voor gewone remmen op zijn fiets. Op die keuze is hij nu teruggekomen. Fietsfabrikant Specialized maakte voor de kampioen van Quick Step Floors een racefiets van het model Venge. Daarop zitten schijfremmen waarmee Boonen aantreedt in de resterende koersen. Na het voorjaar van 2017 houdt de meervoudig winnaar van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen ermee op. “Best bike I ever had, unbelievable performance!”, schrijft Boonen over zijn nieuwe racepaardje.

De weg die de introductie van de schijfrem in het peloton tot dusver heeft afgelegd, is allesbehalve vlak. Het idee was dat de schijfremmen vanaf 2017 zou worden toegelaten bij de profs, maar goedkeuring daarvoor heeft behoorlijk wat vertraging opgelopen. De wielerunie UCI hervat het experiment vanaf volgend seizoen, nadat gebruik van de schijfrem na Parijs-Roubaix 2016 werd verboden. 

Best bike I ever had,unbelievable performance! @iamspecialized_road #desmosedici #dirtyfaceswinraces

Een foto die is geplaatst door tom boonen (@bomtoonen) op 20 Dec 2016 om 9:51 PST