Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tom Boonen mengt zich in de autosport

Renner wil na Parijs-Roubaix 2017 wedstrijden gaan racen.

De passie van Tom Boonen voor snelle auto’s is bij eenieder bekend. ‘Tornado Tom’ heeft nu echter bekendgemaakt dat hij na zijn wielerloopbaan in een racewagen stapt om wedstrijden te racen. “Dat gaat er zeker van komen. Ik weet alleen nog niet welk kampioenschap en met welke auto.”

Boonen deed de uitspraak bij een event voor Music For Life. Hij stapte afgelopen weekend op het circuit van Zolder in de auto voor de zogenaamde Laps For Life. “Zeven jaar geleden ben ik begonnen met autoracen”, aldus Boonen op het circuit. “Ik rij zo vaak als ik kan. Natuurlijk is dat de ene periode meer dan de andere.” Hij haalde zondag topsnelheden tot 210 kilometer per uur. “Dat valt mee. Het circuit in Zolder is niet zo snel.”

Boonens racecarrière komt er pas na zijn wielerloopbaan. Die eindigt op 7  april na Parijs-Roubaix. Boonen heeft, samen met de Leuvense autohandelaar Kenny Van Eyken, een prototype Norma gekocht en geeft aan dat hij daar mogelijk mee wil gaan racen. Maar voordat het zover is wachten er eerst nog koersen. Vandaag gaat Boonen met de ploeg op stageom zich voor te bereiden op de laatste koersen.