Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tom Boonen klaar voor raceavontuur

Tom Boonen mag zich sinds deze week officieel een racepiloot noemen. De voormalig profwielrenner heeft zijn licentie behaald op het circuit van Zolder.

“Blijkbaar ben ik geslaagd met grote onderscheiding”, lacht de levende legende van het Belgische wielrennen. “Ik was erg aandachtig tijdens het theoretische gedeelte, waarvoor ik duidelijk ben geslaagd. En de begeleider heeft me na het praktisch examen gezegd dat ik zelfs een hogere licentie had kunnen ambiëren dan de licentie die ik nodig heb om deel te nemen aan de 25 Hours VW Fun Cup.”

De man uit Mol zal van 6 tot 9 juli te gast zijn in Spa-Francorchamps om deel te nemen aan zijn allereerste race. Hij zal het stuur van de VW Fun Cup #114 delen met Anthony Kumpen, Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.

Afgelopen woensdag kreeg Tom de kans om negentig minuten aan boord te zitten van de auto met de look van een VW Kever. De wagen beschikt over een buizenchassis, uitgerust met een carrosserie uit polyester en voortgestuwd door een tweeliter Volkswagen-motor met 175 pk. Goed genoeg om vlot de kaap van de 200 kilometer per uur te ronden op het circuit van Spa-Francorchamps.

Op zaterdag 8 juli staan Tom en zijn teamgenoten klaar voor de twintigste editie van de ‘langste race ter wereld’. “Ik sta te trappelen van ongeduld”, verheugt hij zich. “Zolder is dan wel een beetje mijn lievelingscircuit, maar ook in Francorchamps heb ik al een vijftiental testdagen en meer dan vierhonderd ronden afgewerkt. Nog nooit in competitie weliswaar. In de aanloop naar de 25 Uur zal ik door te sporten mijn conditie verder op punt stellen en zo veel mogelijk oefenen op een simulator. Het is niet hetzelfde als het echte werk, maar het blijft een uitstekende voorbereiding. Mijn motivatie is enorm en ik tel de dagen af.”

Gerelateerde artikels