Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tijd voor retro en vintage

Dit najaar zijn er mooie retrobeurzen in Gent en Hillegersberg-Schiebroek.

Retro is en blijft een belangrijke trend. Heel wat liefhebbers koesteren hun oude stalen ros uit bijvoorbeeld de jaren zeventig. Dit najaar zijn er weer verschillende vintagebeurzen waar je kunt onderdompelen in de typische retrosfeer en onderdelen en fietsen voor je ros kunt aanschaffen. Op 30 oktober is er eentje in Gent en op 27 november in Hillegersberg-Schiebroek.

Stalen Ros is de officiële naam van de vintage beurs en onderdelenmarkt in Gent. Hier geniet je van tentoongestelde retrofietsen en schaf je ontbrekende materialen en accessoires aan. Op het evenement staan vele internationale verkopers. Om het geheel mooi en leuk aan te kleden, is er een trappistenbar ingericht. Stalen Ros vindt plaats in het Gents Sportpaleis. De toegang tot de beurs is gratis (10.00 – 16.00 uur).

Op 27 november is er in Hillegersberg-Schiebroek (vlak bij Rotterdam) de Rotterdamse Vintage en Retro Fietsbeurs. Dit is een vintage fietsbeurs met klassiekers van staal, zowel oud als nieuw (van 1935 tot in de jaren 90). Van talloze merken, van Campagnolo en Simplex tot aan Sachs en Brooks, zijn er tweedehands en nieuwe materialen te vinden. De beurs wordt gehouden in sportcentrum De Wilgenring. De entree is 3 euro (10.00 – 16.00 uur).

  • rotterdamse-vintage-en-retro-fietsbeurs-01.jpg
  • stalen-ros-2016-a4.jpeg</li

Gerelateerde artikels