Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tiende editie van Stalen Ros in Gent

Op zoek naar oude onderdelen van decennia geleden? Likkebaarden bij oude koerstruien en frames? Het kan op de retrowielerbeurs Stalen Ros (27 oktober, 10 – 15 uur) in ’t Kuipke in Gent. Het is alweer de tiende editie van dit goed aangeschreven evenement. De entree is gratis.

Bij Stalen Ros staan retro koersfietsen en pistefietsen centraal. Extra aandacht gaat er dit jaar uit naar de tentoonstelling over de Ronde van Frankrijk en de Franse producenten in het vroegere wielrennen. De organisatie belooft dat er veel uitzonderlijke stukken te zien zijn, waaronder stalen fietsen, oude koerstruien en onderdelen.

Vele merken

Diverse verzamelaars hebben hun komst aangekondigd. Zij komen niet alleen uit Vlaanderen, maar ook uit het buitenland. Merken en producten van bedrijven die getoond worden, zijn onder andere: Peugeot, Eddy Merckx, Plum Vainqueur, Groene Leeuw, Masi, Colnago, Gios Torino, Galmozzi, Bianchi, Atala, Cinelli, Pinarello, Frejus, Durkopp, Gazelle, RIH, Pogliaghi en Raleigh

Grote onderdelenmarkt

Er is eveneens een grote onderdelenmarkt met internationale aanbieders. Daar vind je producten van onder andere Mavic, Simplex, Huret, Mafac, Spidel, Campagnolo, Cinelli, 3TTT, Modolo, Nisi, Ambrosio en Titan. Mocht je de komende wintermaanden aan de slag gaan met het opbouwen van een oude, vintage fiets en op dit moment nog essentiële onderdelen missen, dan is Stalen Ros misschien wel de juiste beurs om te bezoeken.

Gerelateerde artikels