Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

The Styxx: rijd parcours in Vlaamse Ardennen en ontmasker (ex-)prof

Zin in een challenge? Doe dan mee aan The Styxx, een nieuw initiatief van het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Het Centrum Ronde van Vlaanderen heeft een samenwerking gesloten met een (ex-)prof. Met hem heeft het Centrum een parcours van 80 kilometer gereden, met daarin onder meer de Oude Kwaremont, Ladeuze en de Paterberg. De uitdaging is nu aan wielerliefhebbers om de neergezette tijd te evenaren. Of liever nog: om deze te verbeteren. Achterhaal jij wie The Styxx is?

Iedereen kan deelnemen aan deze challenge, wat het niveau ook is. Je maakt kans op prijzen uit een rijk gevulde pot met een totaalwaarde van vierduizend euro. Enkele van de prijzen zijn VIP-tickets voor wielerklassiekers in 2022, wieleroutfits en een fietsvakantie naar het TUI Cycling Center.

Veiligheid

Veiligheid wordt uiteraard belangrijk gevonden. Het Centrum heeft daarom gekozen voor een relatief verkeersarm parcours. Daarbij is niet de totaaltijd van de route (tijd tussen start en finish) doorslaggevend, maar de som van de tijden die je klokt in veertien Strava-segmenten. Deelnemen kan tot en met zondag 26 september, de dag van het WK in België.