Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team Katusha Alpecin in zee met Nederlandse Topcompetitie

Wattmeister Challenge winnen levert een stage-contract op.

Wie het hoogste wattage trapt op een fietstrainer, krijgt een stage-contract bij WorldTour team Katusha Alpecin! Met dat verrassende en leuke nieuws maakte de ploeg bekend een samenwerking te zijn aangegaan met de Nederlandse Topcompetitie, een serie van acht koersen in Nederland voor semi-profs.

De winnaar van de Topcompetitie is naast het prijzengeld en de eer sowieso verzekerd van een aardige bonus. Hij krijgt namelijk een profcontract bij het procontinentale Team Roompot – Nederlandse Loterij. Maar op initiatief van Topcompetie-organisator Flavio Pasquino, geen onbekende in wielermiddens, valt er nog een ander aantrekkelijk contract te verdienen voor de renners van deze wedstrijdenserie. Daarvoor moet die renner de ‘Wattmeiser Challenge’ winnen, een aparte competitie om uit te maken wie het hoogte aantal Watt/kg kan leveren op een Tacx Neo fietstrainer. Winnen betekent stage-prof worden bij Team Katusha Alpecin, van 1 augustus 2017 tot het einde van het seizoen.

Over een origineel idee gesproken! Fietsensponsor Canyon was meteen gewonnen voor de ingeving van Pasquino, legde contact met algemeen directeur José Azevedo van Team Katusha Alpecin en ziedaar, de Wattmeister Challenge is een feit. Azevedo: “Prachtig, dit initiatief. Origineel en baanbrekend. De renners zullen uiterst gemotiveerd zijn en omdat we vissen in een vijver met louter ervaren coureurs van 17 Topcompetitie-teams, zal onze stagiair sowieso een sterke renner zijn.” Ook Pasquino ziet zijn werk beloond: “De Topcompetitie is bedoeld om de doorstroom van aspirant-profs naar het echte werk te stimuleren. De voorbije twee jaar pakte dat al goed uit met Twan Castelijns, die nu voor Team LottoNL – Jumbo rijdt en met Coen Vermeltfoort, die bij Roompot – Nederlandse Loterij aan de slag is.”

De Wattmeister Challenge gaat van start op 1 maart in Amsterdam, nabij de wielerbaan. De grote finale is op 5 juli, met de beste 10 renners van het voorbije seizoen. Meer info, onder meer over het protocol en de leiderstrui, vind je op www.topcompetitie.nu/wattmeister/