Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tast diep in de reserves tijdens een Haute Route-event

We stellen onze benen graag op de proef tijdens allerlei tochten en granfondo’s, onder meer tijdens de Maratona en Marmotte. Als je nog eens wat dieper in de reserves wilt tasten, dan is een Haute Route wellicht op je lijf geschreven. Tijdens een Haute Route tem je dagen achtereen het hooggebergte.

Het verhaal van de Haute Route begon in 2011 toen de Alpeneditie het levenslicht zag. Het ging om een zevendaagse rittenkoers voor amateurs waarbij het volledige parcours of delen van de route meetelden voor een tijdsklassement. Al snel volg-den ook varianten van de Haute Route in de Pyreneeën en de Dolomieten.

Het aanbod van de Haute Route werd almaar rijker. Niet alleen zwermde de organisatie uit naar andere plekken in Europa – ook Noorwegen zit in de Haute Route-kalender – er kwamen ook verre bestemmingen bij. Op het Amerikaanse continent doen ze in 2019 vijf locaties aan, waaronder Mexico. In het Midden-Oosten staat Oman op de kalender.

Met zeven bestemmingen spant Europa echter nog steeds de kroon. De afsluiter van dat Europese circuit Haute Route-organisaties wordt ook in 2019 de driedaagse Haute Route Ventoux. Ideaal: een bestemming die makkelijk haalbaar is om er een verlengd weekend van te maken.

Gerelateerde artikels