Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tacx Neo kampioen wordt stagiair bij Team Katusha

De Nederlandse amateurrenner Piotr Havik haalde het hoogste wattage per kilogram op een Tacx Neo smart trainer en mag vanaf 1 augustus tot en met 31 december als stagiair aan de slag bij World Tour Team Katusha Alpecin.

Team Katusha Alpecin wil wielerfans meer betrekken bij het reilen en zeilen van een profwielerploeg en het pakte een paar maanden terug al uit met een ‘360 graden concept’. Dat werd ontwikkeld vanuit het oogpunt een breder verdienmodel voor het team te creëren. Katusha is niet enkel (meer) het profteam, maar geeft ook zijn naam aan een kledingmerk, aan de organisatie van wielerevenementen (Katusha Events) en aan een rijdende koffiebar (Katusha Cafe).

Daarnaast was de ploeg ook snel gevonden voor het initiatief van de Wattmeister Challenge, een organisatie van Canyon Bicycles (fietsenleverancier van Team Katusha Alpecin) waarbij eenieder die maar wilde zichzelf kon laten gelden op een Tacx Neo smart trainer. Via een aantal voorrondes werd er gezocht naar degene die het hoogste wattage per kilogram lichaamsgewicht kon voorleggen, en die zou dan beloond worden met een heus stagecontract bij de profwielerploeg.

Afgelopen woensdag was het zover: in de finale in het Sport Experience Centrum in Amsterdam gingen 10 finalisten aan de slag om het contract in de wacht te slepen. Piotr Havik, een 22-jarige renner van Beat Cycling Club bleek de sterkste, met 6.18 Watt/kg. Havik is een stevig getrainde coureur, die onlangs nog 13e werd op het NK tijdrijden en 22e op het Nederlandse Kampioenschap voor Elite-renners. Tweede en derde eindigden respectievelijk Jasper de Laat (Metec TKH) met 6.15 Watt/kg en Ike Groen (Delta Cycling Rotterdam) met 6.05 Watt/kg.

Eens kijken of we Havik terugzien in een of andere World Tour koers!

Gerelateerde artikels