Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Sturmplanner’ voorspelt stormkans voor NK Tegenwindfietsen

De wedstrijd in Zeeland wordt verreden bij minimaal windkracht 7.

De organisatie van het NK Tegenwindfietsen heeft een zogeheten ‘Sturmplanner’ (stormplanner) gelanceerd om zo veel mogelijk mensen aan het evenement deel te laten nemen. De wedstrijd in Zeeland wordt verreden bij minimaal windkracht 7. Omdat van te voren niet precies valt te zeggen wanneer de wind oprukt, is er de planner. Die voorspelt welke dagen kansrijk zijn.

Je kunt de stormplanner eenvoudig installeren. Dan komen de dagen waarop storm te verwachten valt automatisch in je digitale agenda. “En voorkom je dat je op de grote dag andere afspraken hebt”, zo stelt de organisatie. De stormvoorspellingen zijn gebaseerd op de kennis van enkele specialisten, onder wie meteoroloog William Huizinga.

Het NK Tegenwindfietsen wordt sinds 2013 elk najaar gehouden op de Oosterscheldekering in Zeeland, niet al te ver over de grens in Nederland. Deelnemers moeten 8,5 kilometer fietsen tegen de wind in, op een gewone fiets zonder versnellingen en mét terugtraprem. De wedstrijd vindt plaats bij minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8 of meer. Achter het evenement zitten grote partijen als Eneco, Koninklijke Gazelle en Sport Vibes. (foto: Gazelle)