Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Strava-kunst’ die je in de stemming voor kerst brengt

De kerstversiering rukt weer op. In bomen en aan gevels hangt verlichting, in tuinen lachen sneeuwpoppen en kerstmannen je tegemoet. Ook creatieve fietsers weten hoe je in de kerststemming komt. Op Strava vind je nu deze levensgrote kerstman.

Anthony Hoyte is geen onbekende op Strava. Hij staat bekend als kunstenaar: hij stippelt fietsroutes uit waarmee hij vervolgens bijzondere afbeeldingen op Strava tekent. Zijn laatste opvallende ontwerp, uitgetekend in het Engelse Birmingham en omgeving, is deze afbeelding van een kerstman. Voor Hoyte is het de manier om in de mood voor kerst te komen.

De Engelsman maakte een tocht van 4,5 uur om deze kerstman al fietsend te kunnen ‘tekenen’. Op Strava kreeg de rit de toepasselijke naam ‘Ho ho ho’ mee. Hoyte, die gemiddeld 14,4 kilometer per uur reed, stopte na 66 kilometer bij het stadion van voetbalclub Aston Villa. Daar sloeg hij de rit op waarmee de kerstman voor het grote publiek zichtbaar werd.

Sneeuwpop in Londen

Het is niet de eerste keer dat Hoyte uitpakt met een kerstafbeelding op Strava. Een jaar geleden creëerde hij een sneeuwpop in Londen en omgeving. Die rit was destijds goed voor circa 140 kilometer.