Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strava Clubs nu ook mobiel te gebruiken

Sporters kunnen nog gemakkelijker contact houden en ervaringen delen.

Strava introduceert ‘Strava Clubs’ voor mobiel gebruik. Zo wordt de sociale ervaring voor leden verbeterd. Strava’s mobiele update verbindt sporters over de hele wereld en is de eerste stap in het verder ontwikkelen van de club ervaring: een digitaal clubhuis. Daar kunnen sporters elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken, routes en evenementen delen, groepsactiviteiten organiseren en deze achteraf analyseren en bespreken.

Er zijn op dit moment bijna 135.000 actieve clubs op Strava en de verwachting is dat dat er alleen maar weer worden. Nu Strava Clubs ook voor smartphones te gebruiken is, kunnen mensen elkaar nog gemakkelijker ontmoeten en ervaringen delen.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om sporters met elkaar te verbinden”, zegt productmanager William Lee van Strava. “Veel sporters gebruiken hun mobiele telefoon bij het hardlopen en fietsen. Het is dus een logische stap om clubs ook beschikbaar te maken voor smartphones. Je kunt nu onder andere een toptien van sporters zien op het wekelijkse leaderboard, contact houden met clubleden via de discussie functie en nieuws en updates delen.”

Strava heeft de nieuwe functies geïntroduceerd om het onder andere eenvoudiger te maken om nieuwe clubs te vinden, je aan te sluiten en het contact met andere clubleden te onderhouden. Sporters kunnen discussies beginnen, op onderwerpen reageren en in contact blijven met clubleden via hun mobiele telefoon. Ook pushberichten maken het eenvoudig om contact te houden met andere clubleden. Strava’s nieuwe club functies zijn nu beschikbaar voor iOS en Android.