Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Straf: 10-jarige beklimt Ventoux voor het goede doel

Herinner jij nog de eerste keer dat je naar de top van de Mont Ventoux reed? Waarschijnlijk was je een stuk ouder dan Gavin Siebert. De pas 10-jarige jongen beklimt de ‘Kale berg’ vandaag. Dat doet hij om geld in te zamelen voor een hospice.

Gavin start zijn uitdaging in Bédoin. Van daaruit overwint hij 1.612 hoogtemeters over een afstand van 21,5 kilometer naar de top van de ‘Reus van de Provence’. Gavin weet wat het inhoudt om tegen de berg op te rijden, want hij beklom de Mont Ventoux al twee keer eerder, alleen toen niet vanuit Bédoin. Het is een straffe prestatie, zeker voor zijn jonge leeftijd.

De jonge Brit zegt in een Engelse krant elke dag naar school te rijden. Ook op andere plaatsen fietst hij graag. Maar of hij goed is getraind voor de zware klim, is onbekend. Zijn vader Eric gaat in ieder geval ter begeleiding mee.

Voor de 10-jarige draait het niet zozeer om het sportieve aspect, maar eerder om het achterliggende goede doel. Hij zamelt met zijn beklimming geld in voor een hospice, waar een familielid eerder is opgevangen. Het doel is om minstens 1.612 pond in te zamelen, gelijk aan het aantal hoogtemeters. Via de donatiepagina is er tot dusver al veel meer geld toegezegd. Dus als hij de top bereikt, slaagt ook zijn missie.