Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Storck verkoopt nu ook via het internet

De Duitse fabrikant van high-end racefietsen en mountainbikes Storck kiest nu ook voor een directe online verkoop van zijn fietsen. En da’s best een revolutie.

Storck begon in 1969 een fietsenwinkel in Frankfurt am Main en groeide snel op basis van twee bedrijfstakken: enerzijds de productie van fietsen onder eigen merknaam en anderzijds de import van Cannondale en Trek fietsen vanuit Amerika. Vanaf 1995 concentreerde Markus Storck zich op zijn eigen fietsen, met de legendarische stiffness-to-weight ratio als belangrijkste aandachtspunt. Hoewel andere Duitse fietsfabrikanten al snel resoluut voor de directe verkoop over het internet kozen, behield Storck als ex-fietsenmaker het geloof in de detailhandel met de uitbouw van een netwerk van Storck Flagship Stores en Studios. Die krijgen nu dus een direct verkoopkanaal naast zich want via www.storck-bikes.com worden de fietsen online verkocht. De klant kiest daar om de fiets gewoon thuis in een doos geleverd te krijgen of opteert om de fiets bij een Storck dealer te laten leveren en op maat te laten afstellen. De overkoepelende website www.storckworld.com blijft gewoon bestaan.

Om de online verkoop een extra duwtje in de rug te geven wordt de nieuwe Fascenario.3 Comp het Shimano Ultegra, carbon zadelpen en stuur van amper zeven kilogram voor 2.499 euro aangeboden. In de online shop zijn ook de nieuwe e:rebel en e:drenalin elektrische mountainbikes en de e:nario elektrische racefiets te koop.