Deel dit artikel:

Sportieve uitdaging in de Vogezen

Van 7 tot 9 september is het het Climbing For Life-circus in de Vogezen.

De Vogezen is sinds enkele jaren de fiets- en loopregio bij uitstek in Frankrijk. Op amper 430 kilometer van Brussel slaat het Climbing For Life-circus zijn tenten op in Gérardmer. Het evenement vindt plaats van 7 tot 9 september. Met zijn prachtige meer is Gérardmer ontegensprekelijk een glinsterende parel in deze knappe regio. 

Climbing For Life zal deze editie opnieuw de strijd aangaan met een alsmaar groeiende ziekte, namelijk diabetes. Net zoals bij de Passo Dello Stelvio zullen personen met diabetes deelnemen om te bewijzen dat sporten hun levensomstandigheden wel degelijk kan verbeteren. 

Er staat een gevarieerd programma op het menu. Allereerst is er op donderdag een tijdrit van 2 kilometer, genaamd ‘Le Contre-la-Montre-Sprint de La Mauselaine’. Op vrijdag 8 september kunnen de wielersporters de regio verkennen met de ‘Tour des Lacs et Cascades’. Samen met je vrienden zwoeg je tijdens deze ontdekkingstocht tussen de verborgen meren en watervallen. De laatste dag kan je via de ‘Tour des Grand Ballons’ ervaring opdoen op de meest uitdagende ‘ballons’ van de Vogezen. 

Wie de Vogezen liever te voet of al lopend wil bewonderen kan ook bij Climbing For Life terecht. Het weekend wordt afgesloten met een onvergetelijke after bike party. Op de slotshow zal ook het verzamelde bedrag van uiteenlopende acties overhandigd worden aan het goede doel.