Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Situatie Stig Broeckx ‘licht verbeterd’

Fanclub is blij met grote belangstelling voor polsbandjes.

Een update uit het kamp van Stig Broeckx (26). De renner van Lotto-Soudal ligt nog immer in coma nadat hij dit voorjaar zwaar ten val kwam in de Ronde van België. Inmiddels werd hij wel overgebracht naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum. “Na een relatief lange periode van vechten voor het leven is Stig nu toe aan revalidatie”, stelt de Fanclub van Stig Broeckx op Facebook. De club laat eveneens weten blij te zijn met de massale belangstelling voor de Fight for Stig-polsbandjes.

“Stig verblijft momenteel in het revalidatiecentrum te Overpelt”, valt er te lezen op de Facebookpagina van de Fanclub van Stig Broeckx. “Hier is hij in goede handen van een gans team dat hem begeleidt in zijn herstel. Er wordt dagelijks intensief met hem gewerkt, bijgevolg is voldoende rust zeker aan de orde. Het wordt in ieder geval een zeer lange weg met als hoop een menswaardig bestaan.”

“Zijn toestand is licht verbeterd maar hij verkeert nog steeds in een coma”, zegt Lotto-Soudal tegenover Sporza. “Hij verkeert volgens specialisten in een toestand van minimaal bewustzijn. Dat centrum is gespecialiseerd in het meten van hersenactiviteit en in het uitvoeren van testen bij mensen in een coma, de komende weken en maanden wordt nagegaan of Stig op die testen reageert. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar ligt nog altijd in een coma.”

Gerelateerde artikels