Deel dit artikel:

Situatie Malori ‘evolueert gunstig’

Renner is betrokken bij horrorcrash in Tour de San Luis.

De situatie rond Adriano Malori (27) ‘evolueert gunstig’. Dat heeft zijn ploeg Team Movistar inmiddels laten weten in een update. De renner kwam gisteren zwaar ten val in de Tour de San Luis. Hij werd in een kunstmatige coma gehouden. Daar is hij nu uit. De vitale functies van de renner lijken ongeschonden te zijn; Malori sprak al en toonde zijn emoties toen hij vernam dat zijn vrouw onderweg is.

De horrorcrash was hét gespreksonderwerp na de vijfde etappe in de Argentijnse koers. Malori reed 30 kilometer voor de finish op kop van het peloton toen zijn wiel in een gat van de weg bleef steken en hij hard over de kop sloeg. Dertig tot veertig renners die achter hem reden, gingen mee tegen het wegdek. Onder hen Nairo Quintana en vier renners van Etixx – Quick Step.

De renners zijn geschrokken van het ongeluk. Volgens ooggetuigen zag de situatie van Malori er niet goed uit. “Er sijpelde bloed uit zijn mondhoek”, liet een renner van AG2R – La Mondiale optekenen. Beelden van de valpartij zijn hieronder te zien. 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE