Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano traint fietsretailers

Elke enthousiaste fietser kent Shimano natuurlijk van de onderdelengroepen en schakelsystemen, maar achter de schermen is het Japanse bedrijf bezig met veel meer dan dat. In het nieuwe trainingscentrum in Nunspeet kregen al meer dan 700 fietsenwinkeliers speciale techniektrainingen om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bij Shimano.

Vanaf de start van het nieuwe Training Center in november werden er al 50 dagtrainingen verzorgd, met de nadruk op techniek. ’s Morgens de theoriekennis verbeteren, ’s middags zelf sleutelen, zo was de opzet. Daarnaast kregen de cursisten (de Shimano-dealers) ook specifieke social media-trainingen, zodat ze hun Shimano Service Centers nog beter kunnen doen functioneren.

Een uitstekende beoordeling
Shimano is alvast zeer tevreden over de start van dit nieuwe programma, want de trainingen werden door de deelnemers met een 8,6 beoordeeld. De retailers hebben er ook duidelijk baat bij, want het aanbod van Shimano-producten en –technologieën is enorm uitgebreid en het blijft maar groeien. Bovendien wordt de technologie steeds complexer – denk aan elektrische fietsen en elektronische schakelsystemen – en neemt de noodzaak tot specialistische productkennis toe.

Veel kennis hebben de fietsspecialisten door de jaren heen in de dagelijkse praktijk opgebouwd, maar de combinatie met trainingen en bijscholing voegt toch nog veel toe, want hierdoor weet de consument dat hij op de deskundigheid van de retailer kan vertrouwen en terugvallen, aldus Shimano.

Nieuwe trainingen van september
Omdat het fietsseizoen is begonnen is de eerste serie trainingen afgerond. Vanaf september ontvangt Shimano Benelux retailers met een nieuw programma, om ze verder te trainen, zodat ze het onderscheid kunnen blijven maken wat betreft deskundige service en correct advies.

Gerelateerde artikels