Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano huldigt nieuw Europees hoofdkantoor in

Marktleider in fietsonderdelen verhuist naar High Tech Campus in Eindhoven.

Het in de wielersport, hengelsport en roeisport gespecialiseerde Shimano vierde vandaag de opening van haar nieuwe Europese hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven. Het nieuwe state-of-the-art kantoor biedt aan 180 Shimano medewerkers een overzichtelijke en ruime werkomgeving met een nadruk op technologie en een link naar de natuur.

Het kantoor biedt plaats aan Shimano’s Europese teams voor productcoördinatie, sales, marketing, quality control, finance, legal, IT en HR. Dit zowel voor de wieler-, hengel- en roeisport. Tevens zal ook de productontwikkeling voor het fietsonderdelen- en -accessoiresmerk PRO vanuit Eindhoven plaatsvinden. Aanvullend op het nieuwe kantoor in Eindhoven behoudt Shimano haar kantoor in Nunspeet office voor haar Benelux operatie, de supply chain activiteiten en als één van haar Europese logistieke centra.

Door het gebruik van slim ontworpen, milieuvriendelijke kenmerken binnen het nieuwe Eindhovense kantoor is een inspirerende sfeer gecreëerd. Innovatieve toepassingen zoals zonnepanelen op het dak zorgen voor warm water; daarnaast wordt het watergebruik verminderd door de inzet van slimme water recycling systemen. Het open karakter van de werkruimtes en de glazen gevels van het gebouw zorgen voor een sterke binding met de groene Brabantse campus en zorgen voor de verspreiding van natuurlijk licht door alle ruimtes. Verticale metalen lamellen beschermen het gebouw tegen overmatige opwarming door de zon en reflecteren het licht aan de binnenkant, waardoor een verdere vermindering van de behoefte aan kunstmatige lichtbronnen wordt gegarandeerd.
Naast andere milieuoverwegingen hebben deze kenmerken geleid tot een 5-sterren BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) certificering, die aansluit op Shimano’s ‘closer to nature, closer to people’ visie.

Door gebruik te maken van oplossingen als flexibele werkplekken en aantrekkelijke werkruimtes voor projecten worden vaste werkplekken beperkt tot het minimum, waarbij medewerkers door de omgeving worden gestimuleerd om te werken aan de ontwikkeling van innovatieve producten voor de fietser, hengelsporter en roeier.

In ieder deel van het Europese hoofdkantoor van Shimano is de herkomst van het merk prominent aanwezig. Naast fietsen zijn verschillende artikelen voor de wielersport, hengelsport en roeisport verspreid over het kantoor en de gemeenschappelijke ruimtes prominent aanwezig, waarmee trots de nieuwste Shimano producten en technologieën worden gepresenteerd. Op de begane grond zijn ‘ontlede onderdelen’ gepresenteerd om bezoekers te laten zien hoe producten zijn vervaardigd. Op één van de wanden wordt de bezoeker meegenomen in de geschiedenis van Shimano, vanuit de oorsprong van Shimano in Sakai, Japan, tot aan de succesvolle internationale onderneming dat het vandaag de dag is.

Yozo Shimano, President Shimano Inc.: “Wij zijn 45 jaar geleden verwelkomd binnen de Europese rijwiel- en hengelsportmarkt. Sinds die tijd hebben we ernaar gestreefd om de maatschappelijke waarde van de fiets, de hengelsport, en recent het roeien te verhogen, waarbij tevens gestreefd is naar het creëren van nieuwe sportieve culturen in Europa door het aanbieden van onze aansprekende producten.”

Deze nieuwe start in het centrum van kennis en innovatie intelligentie op de High Tech Campus biedt Shimano een grote kans om zich verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de welvaart van de Europese fiets-, hengelsport- en roeimarkten.”

Marc van Rooij, President Shimano Europe: “Nu we eenmaal in de regio Noord-Brabant zijn is de sterke ondernemingsgeest, het echte enthousiasme tussen bedrijven en hun mensen te zien, naast de gezamenlijke winnaarsmentaliteit die Eindhoven en de High Tech Campus sterk binden aan Shimano. Wij zijn gedreven om gebruik te maken van deze ingrediënten om ons bedrijf meer succes te brengen in de nabije en lange toekomst, door de mogelijkheden in toepassingen die de gebruiker aan haar materiaal bindt verder uit te breiden. Ik ben ervan overtuigd dat de omgeving die HTC Eindhoven ons biedt de mogelijkheden vergroot om deze uitdagingen te realiseren.”