Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je nu in voor de Maratona dles Dolomites

Ben je al begonnen om fietsdoelen te stellen voor 2020? Denk dan zeker aan deze granfondo van naam: de Maratona dles Dolomites. Deze vindt plaats op zondag 5 juli. De komende editie heeft als thema ‘Ert’, wat kunst in het Ladinisch betekent. De voorinschrijving voor de Maratona dles Dolomites is nu geopend.

De Maratona wordt verreden met de Dolomieten als decor. Op de dag van de granfondo zijn de routes afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dus je kunt vrij fietsen. Zoals gewoonlijk zijn er drie routes over bergpassen die een lange geschiedenis hebben in de wielersport. De Pordoi, Sella, Gardena, Campolongo, Falzarego, Giau en Valparola zijn klinkende namen waarop iedere fanatiekeling zichzelf wil uitdagen. Ook ditmaal is het startpunt in La Villa en ligt de finish in Corvara. Het evenement wordt vanaf 6.15 uur live uitgezonden op Raidue.

  • De Maratona: 138 kilometer lang met 4.230 meter hoogtemeters
  • De Medium route: 106 kilometer lang met 3.130 meter hoogtemeters
  • De Sellaronda route: 55 kilometer lang met 1.780 meter hoogtemeters

De Maratona is internationaal ongekend populair. Er zijn echter maximaal 9.000 startbewijzen verkrijgbaar. Daarvan worden 4.400 plaatsen geselecteerd via een trekking. De resterende plaatsen zijn voor degenen die het recht hebben om deel te nemen, de officiële touroperators van de Maratona dles Dolomites en degenen die een hogere vergoeding hebben betaald waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Er zijn drie manieren om een startnummer te krijgen

  • Schrijf je tot 5 november vooraf in op de website www.maratona.it. Je naam wordt opgenomen in de trekking, die zal plaatsvinden in de tweede helft van november
  • Koop een accommodatiepakket (minimaal 4 nachten) met gegarandeerde registratie. Deze pakketten zijn te koop op de website van de officiële touroperator Holimites: www.holimites.com.
  • Koop een charity registratie, die alleen tussen 25 november 2019 en 25 maart 2020 online op de website www.maratona.it beschikbaar is.
  • Verdere informatie is online verkrijgbaar

Gerelateerde artikels