Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schotse fietser bereidt zich voor op snelste wereldreis ooit

Pittige training: twee weken dagelijks 365 kilometer.

De schare wielertoeristen kent heel wat fanatieke trainingsbeesten. De Schot Mark Beaumont is er eentje van. Hij reed sinds 4 april dagelijks zo’n 365 kilometer. Beaumont fietste in twee weken tijd langs de Britse kustlijn. “Eerlijk gezegd was het best zwaar”, vertelt hij in de nationale media.

De training was bedoeld ter voorbereiding op zijn wereldreis. Beaumont wil in tachtig dagen rond de wereld fietsen. Dat is een afstand van zo’n 29.000 kilometer. Hij wil gemiddeld 365 kilometer per dag afleggen, net zoals tijdens zijn training. Dat betekent dat hij zo’n zestien uur per dag op het zadel zit. De wereldreis gaat door veertien verschillende landen.

Beaumont wil met zijn avontuur een Guinness World Record pakken. Het huidige record staat op naam van de Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson. Hij had daar in 2015 123 dagen voor nodig. Als het Beaumont binnen tachtig dagen lukt, zorgt hij voor een record dat vele malen scherper is dan het huidige. “Fysiek is het een sprong in het diepe”, zegt de 34-jarige fietsavonturier in de media.