Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schot begint aan uitdaging: in tachtig dagen de wereld rond per fiets

Ultrafietser Mark Beaumont, de Schot die in 2008 in 194 dagen rond de wereld fietste, is zondag aan zijn grote missie begonnen. Hij wil namelijk in een tijdsbestek van tachtig dagen rond de aardbol fietsen. Hij doet dit op een fiets van Koga.

Het startschot werd gelost in Parijs. Er wacht hem een tocht die volgens de plannen in totaal 28.968 kilometer lang is en door veertien verschillende landen voert. Per dag komt dit neer op 386 kilometer die in vier sessies van vier uur worden afgelegd. Onderdeel van Beaumonts missie is om deze kleine 30.000 kilometer in tachtig dagen af te leggen en zo het huidige record van 123 dagen, dat op naam staat van de Nieuw-Zeelander Andrew Nicolson, met maar liefst 43 dagen te verpulveren.

“Dit is mijn ultieme uitdaging, iets waar ik tijdens mijn eerdere fietsreizen van de afgelopen twee decennia naartoe heb gewerkt”, zegt Beaumont. “Met de generale repetitie ‘Around Britain’ achter de rug kan ik met veel vertrouwen aan mijn trip ‘Around the World’ beginnen. Ik hoop dat ik met dit avontuur mensen inspireer en vertrouwen geef om te doen waartoe ze in staat zijn. Ik wil de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen opzoeken en op deze manier bewijzen dat wat in eerste instantie onmogelijk lijkt écht mogelijk is.”

Op een Koga
De 34-jarige Beaumont heeft ervoor gekozen om zijn tocht op een fiets van Koga af te leggen. Pieter Jan Rijpstra van Koga over de samenwerking: “We zijn heel blij en trots dat Mark wederom voor Koga heeft gekozen om zijn recordpoging te realiseren. Onderweg zal hij diverse uitdagende omstandigheden dienen te trotseren om zijn missie te volbrengen. We zijn ervan overtuigd dat onze Koga zijn steun en toeverlaat is om het bestaande wereldrecord met meer dan veertig dagen te verpletteren.”

Gerelateerde artikels