Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schijfremdiscussie duurt verder

Nu maakt Gianni Bugno van zijn oren.

Voormalige wielerprof Gianni Bugno heeft als voorzitter van de CPA (zeg maar de vakbond van de profwielrenners) een brief geschreven aan de technische commissie van de UCI met de vraag om de tests van schijfremmen in het peloton opnieuw op te schorten.

Bij vorige onderhandelingen rond het thema, had de CPA de UCI drie voorwaarden gesteld waaraan moest worden voldaan bij de introductie van schijfremmen in het peloton. In de eerste plaats moest het profiel van de remschijven van haaks naar rond worden bijgesteld, ten tweede moesten er op de fiets afdekkappen komen om de schijven te bedekken en als derde voorwaarde gold dat bij de invoering àlle renners van eenzelfde peloton met schijfremmen zouden rijden. Aan de eerste voorwaarde is voldaan en aan de tweede wordt gewerkt, maar Bugno en co zijn vooral bezorgd om de derde voorwaarde want momenteel koersen renners met schijfremmen en velgremmen gewoon door mekaar. En gezien de verschillen in remkracht en remafstand kan dat gevaarlijk zijn.

Bugno besluit zijn brief aan de UCI met de melding dat de profs niet tegen schijfremmen of nieuwe technologische ontwikkelingen zijn, maar dat ze wel veilig hun job willen uitvoeren. Bugno dringt er bij de teams ook op aan dat renners eerst op training met schijfremmen kunnen leren omgaan alvorens de remmen in de koers te moeten gebruiken.