Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ruim 800 renners knallen in vernieuwende ploegentijdrit

Een terugblik op de Red Bull Kop Over Kop met Team ‘CT The Bananas’ uit Adegem.

Red Bull Kop Over Kop knalde zondag dwars door België en Nederland op een afgesloten parcours van 100 kilometer. Het Nederlandse ‘Star Cycling Team’ won in 2 uur, 18 minuten en 40 seconden.

Aan deze vernieuwende ploegentijdrit namen slechts enkele Belgische teams deel. Zij lieten zich echter prima zien. Team ‘CT The Bananas’ uit Adegem legde de 100 kilometer af in 2 uur, 21 minuten en 57 seconden, goed voor een gemiddelde van 42,3 kilometer per uur en de derde plaats. “Volgend jaar gaan we vol voor de winst,” zegt Stijn Van der Jeught van ‘CT The Bananas’.

“We hebben alles gegeven,” vervolgt Van der Jeught. “We zijn blijven draaien en hebben het verstandig aangepakt. Bij Red Bull Kop Over Kop komt er op bepaalde punten een teamgenoot aanpikken, dus starten moest onze kopman alleen. Hij probeerde nog niet te veel energie te verspelen, en pas vanaf we met drie waren hebben we de gaspedaal helemaal ingeduwd. Het was geen gemakkelijk parcours, met veel bochten en ronde punten, maar we mooi tempo maken en bleven steeds bij elkaar. Met vijf over de finish dus. Wat een topevenement!”

Supporteren in Essen
In totaal namen 845 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit, waarbij één renner start en vijf renners finishen. De kopmannen begonnen alleen, vanuit het Rat Verlegh Stadion in Breda. Het parcours van Red Bull Kop Over Kop joeg de deelnemers ook door België. In Essen, de plaats waar het vijfde en laatste teamlid aansloot, werd er flink gesupporterd voor de Belgische deelnemers.

Wat was Red Bull Kop Over Kop?
De deelnemers van Red Bull Kop Over Kop moesten in een team van vijf renners tegelijk over de eindmeet. Starten deed de kopman echter alleen. De rest sloot aan op speciale overnamepunten, zoals bijvoorbeeld in Essen.

1. ‘De Kopman’ startte alleen in Breda
2. Na 15 kilometer nam ‘de Stoemper’ over
3. ‘De Klimmer’ trok het mini-peloton na 35 kilometer
4. 30 kilometer verder bepaalde ‘de Meesterknecht’ het tempo
5. En de laatste 15 kilometer, vanaf Essen, haalde ‘de Sprinter’ het onderste uit de kan

  • banana1.jpg
  • banana2.jpg
  • banana3.jpg
  • banana4.jpg