Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rondje Hageland: pop-up event tijdens het pinksterweekend

Zin in fietsvertier tijdens het pinksterweekend? Denk dan eens aan Rondje Hageland, een zogeheten pop-up event van Count Me In. Je kunt deze route fietsen op zaterdag 22, zondag 23 of maandag 24 mei. Er is keuze uit tijdslots.

Rondje Hageland gaat over binnenbaantjes en holle wegen langs de mooiste locaties in de driehoek tussen Diest, Aarschot en Leuven. Het ene moment fiets je in een beukenbos of tussen de wijngaarden. Even verderop kom je terecht in een open landschap met fraaie vergezichten over kleine dorpen.

Vanwege het coronavirus is organisatie van een massa-evenement niet mogelijk. Daarom is Count Me In creatief geweest door er een pop-up event van te maken. Rondje Hageland is gespreid over drie dagen. Daarop kies je een tijdslot voor een startmoment. Op deze manier voorkomt de organisatie piekmomenten qua drukte. Inschrijven (15 euro per persoon exclusief transactiekosten) is alleen online mogelijk.

Rondje Hageland is er in twee smaken: een route van 106 en 146 kilometer. Bij de eerste zijn er 900 hoogtemeters te overwinnen, bij de tweede 1.300. Iedere deelnemer ontvangt een gpx-bestand voor de fietsnavigatie. De route wordt niet uitgepijld. De start en aankomst zijn ter hoogte van de Sportoase in Rotselaar.

Bevoorradingspakket

Het is Count Me In niet toegestaan een bevoorradingszone in te richten. Als alternatief biedt de organisatie bij de start een bevoorradingspakket. Daarnaast ontvangt eenieder voor vertrek een gevulde drinkbus van 750 milliliter. Deze drinkbus mag je als deelnemer houden. Onderweg dien je zelf bij te tappen. Er is eveneens een depannagedienst.

Gerelateerde artikels