Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rijd We Ride Flanders virtueel

We Ride Flanders mag dan uitgesteld zijn, er is nu wel een virtuele editie. Vanaf vandaag kan je het aansprekende fietsevenement zelf rijden.

Zaterdag 4 april zou dé hoogdag moeten worden voor vele duizenden wielerliefhebbers, want voor die dag stond We Ride Flanders op het programma. Deze klassieker onder de cyclo’s zal vanwege het coronavrius pas later op het jaar gereden worden, maar dankzij Keep Moving kan je toch de afstand van We Ride Flanders fietsen. Je fietst solo, deelt de rit met anderen en schenkt je virtuele medaille aan de zorgverlener van je hart.

Vanaf vrijdag 3 april (en tot en met donderdag 9 april) kan iedereen thuis (op de rollen) of in de onmiddellijke buurt van thuis en binnen de regels van de overheid een stukje van Vlaanderens Mooiste afleggen. Je kan – net zoals bij de echte variant – kiezen uit vier afstanden: 74, 142, 177 of 235 kilometer. Je kan die afstanden uiteraard in delen afleggen: je hoeft dus niet alle kilometers op één dag te fietsen, maar je kan je ritten spreiden over verschillende dagen. Wanneer je de challenge voltooid hebt, ontvang je een unieke virtuele medaille in je e-mailbox. Je deelt deze medaille op jouw social media en schenkt deze symbolisch aan de zorgverleners van jouw hart.

Fiets de finale van de Ronde

Tijdens deze challenge kan je op zondagochtend 5 april (vanaf 8.00 uur en dan elk uur tot en met 12.00 uur) aansluiten bij de virtuele groepsrit via Bkool, een indoor cycling simulator. Je legt dan de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen in virtual reality af met start in Ronse. Je doet de Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg aan en je komt aan in Oudenaarde. Als je hierbij wilt aansluiten, ga je naar de website van Bkool.

Hoe kan jij de virtuele uitdaging aangaan?

  • Registreer je op het gratis platform Keep Moving
  • Koppel je favoriete sportapp of wearable
  • Kies je afstand: 235, 177, 142 of 74 kilometer
  • Fiets binnen de week je gekozen aantal kilometers
  • Optioneel: sluit je aan bij één van de Bkool groepsritten op zondag 5 april