Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Renners Trek-Segafredo vallen op in Japan Cup

Aangepaste kledij voor Jasper Stuyven en co.

De renners van Trek-Segafredo zijn dit weekend niet te missen in de Japan Cup. Het team van onder meer Jasper Stuyven en Bauke Mollema rijdt op felle, gele fietsen en in dito tenues. Op deze manier wil Trek-Segafredo aaandacht vragen voor het belang van goede zichtbaarheid en veiligheid op de weg.

Fietsenfabrikant Trek vindt veiligheid een belangrijk thema en wil op het hoogste niveau laten zien hoe wielrenners beter zichtbaar kunnen zijn. De gedachte is dat profs een voortrekkersrol hebben en dat mensen en fans het goede voorbeeld volgen. Felgekleurde kleding maakt volgens het team een wereld van verschil. Eerder introduceerde Trek-Segafredo al verlichting op de fiets. Die wordt nu ook in Japan uit de kast gehaald.

Volgens een Deens onderzoek van de universiteit van Aalborg is de kans op een ongeluk 53 procent kleiner als een wielrenner fluorescerende kleding draagt. Na de Japan Cup zullen de gele outfits dienen als trainingskledij voor de renners van Trek-Segafredo. De selectie van Trek-Segafredo: Fabian Cancellara, Bauke Mollema, Fumy Beppu, Gregory Rast, Jasper Stuyven en Eugenio Alafaci.

trek1-1.jpg

Gerelateerde artikels