Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Renners in levensgevaar na drama Berlijnse amateurkoers

Auto staat stil op parcours van amateurwedstrijd, renners rijden erop in.

Een amateurkoers in de Duitse hoofdstad Berlijn is zondag op een drama uitgelopen. Twee renners botsten achter op een geparkeerde auto. Een derde renner probeerde uit te wijken en reed toen in op een seingever. Alle vier gewonden zijn naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. Twee van hen verkeren in levensgevaar.

De race werd georganiseerd door Radsport Club Charlottenburg (RCC), één van de oudste wielerclubs in heel Duitsland. Rond het middaguur kwam er plots een auto op het parcours, kort voordat de renners zouden passeren.

De 52-jarige bestuurder wilde met zijn gezin naar een restaurant en had kennelijk geen idee dat hij zich midden in een wielerwedstrijd begaf. Een agent sommeerde hem de auto aan de kant te zetten. De ingreep verliep echter te traag. Kort na een bocht waren de renners al gearriveerd. Twee renners reden in op de stilstaande auto, één van hen vloog door de achterruit.

De hulpdiensten hebben vier personen naar verschillende ziekenhuizen afgevoerd. Het zijn drie renners en een seingever. Twee van de vier gewonden verkeren volgens de laatste berichten (update: maandagochtend) in levensgevaar. (foto: website RCC)

Gerelateerde artikels