Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Renner zuigt val door slecht wegdek uit z’n duim en krijgt 3,5 jaar cel

Een wielrenner uit Wales die meer dan 150.000 euro claimde bij het bestuur van Cardiff omdat hij gevallen zou zijn als gevolg van slecht wegdek, is nu zelf de klos. De 38-jarige moet voor 3,5 jaar de cel in, omdat het verhaal grotendeels uit de duim is gezogen.

De sportieveling viel in december 2012 van de fiets. Daarbij liep hij een gebroken enkel op, waardoor hij zijn werk in het casino in de stad niet meer kon uitvoeren. De man gaf aan dat hij was gevallen door het slechte wegdek van het fietspad en dus stelde hij Cardiff aansprakelijk. Ruim 18.000 euro wilde hij zien voor direct misgelopen inkomsten en meer dan 136.000 euro voor het mislopen van verdiensten in de toekomst.

De eerste claim werd direct opzij geschoven door het stadsbestuur, dat stelde dat het pad juist goed was onderhouden. Het was Cardiff ook opgevallen dat een getuige het noodnummer 999 had gebeld vanaf een heel andere plek: een kilometer verder dan de plaats waar de man beweerde te zijn gevallen. Ook is de GPS van de ambulance onderzocht: die bleek op een andere plek te zijn gestopt dan de plaats waarvan de renner foto’s (van het slechte wegdek) had genomen.

De rechter in Wales nam de zaak hoog op en deelde daarom een hoge gevangenisstraf uit: 3,5 jaar. Volgens de rechter is het kwalijk dat de man, tegen beter weten in, bleef volhouden dat het fietspad slecht was onderhouden en hem had doen vallen. De claim van de renner had een behoorlijke impact op de stad. Die moest een groot bedrag reserveren, mocht de zaak toch gegrond verklaard worden. Ook werden veel advocaten met de zaak belast.

Gerelateerde artikels