Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recordpoging: een ritje op de zwaarste fiets ooit (1,2 ton!)

Duitser probeert vanmiddag minstens 200 meter met gevaarte te rijden.

Frank Dose doet vandaag een gooi naar een nieuw Guinness World Record. De Duitser heeft de ‘moeder der fatbikes’ gebouwd en wil met de zwaarste fiets aller tijden een stuk gaan rijden. Het gevaarte met banden van anderhalve meter doorsnee weegt zo’n 1,2 ton.

In maart startte de Duitser met de bouw van de fiets (beelden daarvan zijn hier te zien). In de tussentijd is het gevaarte nog verder in de steigers gezet. Het weegt inmiddels circa 1,2 ton, en dat is 176 keer zoveel als het minimumgewicht dat de UCI voor fietsen hanteert. De fiets is gemaakt van afgedankt schrootmateriaal en bandenrubber van oude agrarische machines.

Met alleen de bouw heeft de 49-jarige nog geen record te pakken. Daarvoor moet hij ook fietsen. Vanmiddag vindt de recordpoging plaats. Eerst wordt de opvallende fatbike aan een kraan gehangen voor een weegmoment. Daarna wil Dose minstens 200 meter fietsen, naar verwachting met een gemiddelde van vijf kilometer per uur. Het huidige record is in handen van een Belg, Jeff Peeters. Zijn fiets woog 860 kilogram.

Gerelateerde artikels